Old Hawk Kennels

beaver

In Europa zijn wij de enige foundation Kennel van de American Indian Dogs, wij werken samen met een Duitse kennel ook met foundation Indian dogs, dat wil zeggen dat onze pups de enige geregistreerde pups zijn in Europe. Dubbel geregistreerd in Duitsland en USA (Onafhankelijke hondenrassen registry of America), maar niet bij het Raad van Beheer in Nederland, de Indian dogs van deze 2 kennels zijn dus de enige pups met stamboom. Nu is een stamboom natuurlijk niet zo heel belangrijk maar tegenwoordig zijn er veel mensen die hun kruising husky of andere mix (hound, cattle dog ect) als Indian dog proberen te verkopen daarom is een pup met officiële stamboom de veiligste manier om een echte indian dog te adopteren 

We werken al jaren niet meer samen met Kim La Flamme;  de reden daarvan was dat de bloedlijnen schaars waren en Kim besloot steeds meer kelpie door de indian dog lijnen te fokken en wij besloten voor de beaver (coyote) lijnen.  Vandaar dat de Europeese Indian Dogs nog steeds de Wolfie looks hebben en de USA indian dogs van La Flamme steeds meer de kelpie looks hebben. Echter gebruikt La Flamme nog wel fotos van onze honden/ door ons gefokt op zijn site om zijn eigen honden te promoten. We vatten dit maar op als compliment voor onze mooie honden.

De eerste indian dog die naar Nederland en Europa Kwam was Hawkeye ;

Hij is afkomstig van de Song DOg Kennels van Kim La Flamme. Kim zei dat Hawkeye uit de oudste indian dog bloedlijnen kwam van de honden die nog op de reservaten leefden.  Later bleek dat hij met deze bloedlijn bedoelde ; Carolina dog (vader van Hawkeye )  x Coydog  (Opa van moederskant;  Sky Dancer (oma hawkeye) was een dochter van Alune du Bray’s reu:  ” Song Dog ”  die meespeelde in de film Dances with wolves.  Later hebben wij ook Beaver via een vriendin van Alune Du Bray gekocht van dezelfde bloedlijn)  Hawkeye en Beaver zijn de stamvaders van onze hedendaagse bloedlijn.

Hawkeye

Hawkeye

Beaver

Beaver

Het eerste teefje die naar Nederland kwam was Ohtika, zij was ook de moeder van de eerstgeboren nestje pups in Europa

Ook Ohtika was afkomstig van La Flamme Farms uit Oregon

Zij kreeg een van de pups Mohawk die later ook heel belangrijk werd voor het fokprogramma in Europa.Net als zijn broer Sioux 

421164_103719893136825_1360334639_n

Mohawk en Flint (Hoka Hey x Sioux)

10610846_325876910921121_253212507662761386_n

Ohtika from Song Dog Kennels USA (gefokt door Kim La Flamme)

Na Ohtika kwam Hoka Hey naar Nederland. Hoka Hey ook geboren op La Flamme farms zou van een speciale werklijn zijn; de lijn waar het meest mee word gefokt door La Flamme;  De roque lijn. Roque is de vader van Hoka Hey. Later kwamen we erachter dat Roque een volle working kelpie is afkomstig van een working kelpie breeder bij La Flamme in de buurt , waar vele van zijn “Indian Dogs” vandaan komen.  En zijn hedendaagse fokprogramma op is gebaseerd.

hoka hey

hoka hey

Roque

Roque

Na dit alles en toeschouwend dat de wolfie looks van de indian dogs steeds meer in kelpie looks gingen veranderen hebben we besloten terug naar de basis te gaan.  Naar de honden zoals ze bij de indianen leefden. De samenwerking met La Flamme stopgezet en Beaver geïmporteerd.  Later zijn we gaan samen werken met een fokker uit Duitsland;  Jutta Hansel die zich toen vooral toelegde op de sledehonden sport. Zij had een aantal hele speciale lijnen , honden zelf geïmporteerd van de indianen in Alaska.   Deze lijnen zijn geïntroduceerd in het fokprogramma samen met onze oude indian dog en beaver lijn is dit het hedendaagse fokprogramma. We zijn erg trots op onze Indians die de wolven /coyote looks hebben maar een heel speciaal karakter.

961761_1570868689820598_905396370_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s